واردات و صادرات به عنوان ۲ رکن و بخش اساسی تجارت مورد توجه قرار میگیرند. چراکه این ۲ رکن، میتوانند چرخه اقتصادی کشورها را به گردش در آورند. اگر بخواهند صنعت یک کشور را توسعه دهند به محصولاتی نیاز خواهند داشت. اگر این محصولات تأمین نشوند، امکان چرخش صنایع و توسعه و رونق نیز وجود نخواهد داشت. در حال حاضر بسیاری از کشورها در زمینه تولید مواد اولیه با مشکلات اساسی مواجه هستند. بنابراین لازم است به واردات مواد اولیه از کشورهای دیگر دست بزنند.
واردات مواد اولیه از چین و یا هر کشور دیگری، از حوزهای به حوزه دیگر متفاوت بوده و مراحل و جنبههای مختلفی نیز دارد. در این مقاله قصد داریم به ارائه مطالبی در زمینه واردات انواع مختلف مواد اولیه بپردازیم.
در صورتی که قصد دریافت خدمات واردات مواد اولیه از چین را دارید ، با ما تماس بگیرید.
شماره تماس و WhatsApp کارشناس در چین : 86-15521271637+
شماره تماس ایران کارشناس در ایران : 09036800239
واردات مواد اولیه از چین
واردات مواد اولیه از چین نوعی تجارت پرسود و در عین حال پر ریسک و خطر است. بنابراین پیش از ورود به این عرصه باید آشنایی کافی به دست آورید تا با مشکلات جدید و پیچیده مواجه نشوید. در این مسیر، هر مشکلی به منزله تقبل ضرر و زیانی گسترده خواهد بود.
در حوزه تجارت بینالمللی مواد اولیه به ویژه واردات، خطوط قرمزی وجود دارد و لذا هر تاجر و یا شرکت بازرگانی توان حضور در این عرصه و رقابت ندارد. بنابراین پیش از اقدام به واردات مواد اولیه از کشور چین و یا هر کشور دیگری، لازم است در ابتدا قوانین مربوط به واردات این محصولات را مطالعه و بررسی کنید تا از ممنوعیتهای خاص و مجوزهای لازم اطلاعات کافی به دست آورید.
پس از آن محصولاتی با کیفیت بالا و فروشندهای معتبر دست و پا کنید. در این شرایط باید به مرغوبیت اجناس و قیمت آنها توجه داشته باشید. برای اطمینان از مرغوبیت مواد اولیه باید نتایج آزمایشات فنی انجام شده بر روی این محصولات را مورد بررسی قرار دهید و یا نمونه مواد را از فروشنده دریافت کرده و به بررسی آن اقدام کنید.
پیش از اقدام به واردات باید بازار محصول در داخل کشور را در نظر گرفته و مدارک مورد نیاز برای این کار را نیز فراهم کنید.
اگر در این مسیر از یک شرکت بازرگانی معتبر و باتجربه کمک بگیرید، جلوی ضررهای احتمالی و جبران ناپذیر را خواهید گرفت و با مشکلات خاصی مواجه نخواهید شد. در این صورت امکان دریافت مشاوره و راهنماییهای مورد نیاز را نیز به دست خواهید آورد.
واردات مواد اولیه کارخانه از چین
واردات مواد اولیه کارخانه از چین یکی از روشهای مناسب برای تأمین مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات است. پیش از این اقدام باید مراحل آن را در نظر بگیرید. برای نمونه لازم است با طرف حسابهای چینی مذاکره کنید و در زمینههای ارسال وجه، عقد قرارداد، فرایند حمل و ترخیص مواد اولیه و روش حمل و نقل دریایی، هوایی و… به توافق برسید.
همچنین باید مطمئن شوید که مواد اولیهای که قصد واردات آن را دارید، اجازه واردات دارند. در حال حاضر بسیاری از مواد اولیه کارخانجات را میتوان از کشور چین وارد کرد. اما برخی از این محصولات نیز به صورت مشروط و یا نیمه مشروط امکان واردات داشته و برخی از محصولات را نمیتوانید به کشور وارد کنید.
برای نمونه کالاهایی که با مذهب اسلام در تعارض هستند امکان واردات ندارند. مواد اولیه مشروط نیز باید مجوز واردات از ارگانهای مربوطه را به دست آورند.
از طرف دیگر گمرک چین نیز برای صادرات برخی از مواد اولیه محدودیتهایی را در نظر گرفته است که باید به آنها نیز توجه کنید و سپس با توجه به این نکات به واردات کالاها و مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات دست بزنید.
واردات مواد اولیه تولیدی از چین
کشور چین، تولیدات انبوه و گستردهای دارد. به همین دلیل هم توانسته خود را به یک قطب بزرگ در زمینه صنایع تولیدی و اقتصادی تبدیل کند. این کشور در حال حاضر بیش از نیم سهم بازارهای تولیدات و محصولات را در جهان به خود اختصاص داده است و لذا واردات مواد اولیه تولیدی از چین توسط بازرگانان ایرانی و شرکتهای تجاری افزایش زیادی پیدا کرده است.
در حقیقت یکی از مهمترین کالاها و مواد اولیه وارداتی، مواد اولیه تولیدی هستند که مورد نیاز کارخانجات و واحدهای تولید کنندهاند. واردات این کالاها به کشور به طور حتم مستلزم پرداخت برخی از هزینهها نیز است که باید پیش از اقدام به این کار به این هزینهها توجه داشته باشید.
این هزینهها مطابق با چند عامل و یا فاکتور سنجیده میشوند. برای نمونه باید بدانید که کالای مورد نظر شما به انبار داری نیاز دارد یا خیر و یا لازم است بر روی آن، بررسیها و تستهای آزمایشگاهی انجام شود یا نیازی به این کار نیست.
یکی دیگر از موضوعاتی که بر میزان هزینه واردات مواد اولیه تولیدی از کشور چین اثر گذار است چگونگی وارد کردن کالا و یا انتخاب سیستم حمل و ترخیص مواد اولیه است. به طور کلی، هزینههای واردات مواد اولیه تولیدی از کشور چین شامل قیمت کالای خریداری شده در مبدأ، هزینه بازرسی این مواد، هزینههای گمرکی، تخصیص ارز، بیمه و… است.
حتی این امکان وجود دارد که این هزینهها در بازهای از زمان شامل تخفیفات و یا معافیتهایی باشند. بنابراین با دریافت مشاورههای مورد نیاز از طریق یک شرکت بازرگانی امین و متعهد، قادر خواهید بود واردات مواد اولیه صنایع تولیدی از چین را به نحوی صحیح مدیریت نموده و هزینههای بسیاری را کاهش دهید.
واردات مواد اولیه تولید کاغذ
کاغذ به یک دسته الیاف گیاهی گفته میشود که خشک شده و به هم فشرده شده است. این محصول به نمد نیز مشابه است. چرا که در فرایند تولید کاغذ، الیاف تولید شده از گیاهان و درختان را بر روی یکدیگر پرس میکنند تا الیافها به یکدیگر گره خورده و پیوند داده شوند. از این طریق یک بافت محکم و جامد و در عین حال انعطافپذیر به وجود میآید.
تولید کاغذ یکی از بزرگترین صنایع در جهان محسوب میشود و کارخانجات بسیار بزرگی به این کار اشتغال دارند. در صنعت کاغذسازی از مواد معدنی و شیمیایی زیادی به عنوان مواد اولیه استفاده میکنند. از جمله این مواد میتوان به سود سوز آور و یا سود مایع اشاره کرد که نقشی بسیار مهم در جداسازی الیاف سلولزی و سفید شدن کاغذ دارد.
آهک هیدراته که از سنگ آهک به دست میآید و به عنوان کاتالیزور در تولید خمیر کاغذ نقش دارد، یکی دیگر از مواد اولیه لازم برای تولید کاغذ است.
یکی دیگر از مواد اولیه مورد نیاز برای تولید این محصول سولفات آلومینیوم بوده که از جمله مواد شیمیایی است. این ماده میتواند به تنظیم ترکیبات آنیونی کاغذ دست بزند و خواص آبگریزی پلیمر رازین را موجب شود.
در حال حاضر کشور ایران توان تولید تمامی این مواد اولیه را نداشته و نمیتواند نیازهای داخلی کشور را تأمین کند. لذا بسیاری از این محصولات توسط شرکتهای بازرگانی از دیگر کشورها خریداری شده و به کشور وارد میشوند و مورد استفاده صنعتگران قرار میگیرند.
واردات سرامیک
برای تولید برخی از انواع کاشیها و سرامیکهای مدرن و امروزی، به امکانات و تجهیزات خاصی نیاز است و یا باید سنگ لازم برای تولید این محصولات را در اختیار داشته باشید. نبود امکانات و سنگهای مورد نیاز برای تولید این محصولات باعث شده تا بسیاری از تجار و بازرگانان ایرانی به واردات سرامیک و کاشی دست بزنند. بخش عمده واردات این محصولات، از کشورهای چین، ترکیه، امارات متحده عربی، آلمان، ایتالیا و… است.
پیش از اقدام به واردات این محصولات باید موازین و نکات قانونی را در نظر بگیرید و هر گونه واردات کاشی و یا سرامیک را تحت قوانین گمرک جمهوری اسلامی ایران انجام دهید.
در غیر این صورت وارد کننده این کالاها به عنوان فردی متخلف شناخته شده و واردات او نیز قاچاق به شمار میرود. بهتر است این کار را به شرکتها و مجموعههای بازرگانی واگذار کنید که سابقه درخشانی در زمینه این خدمات دارند و میتوانند واردات سرامیک را از کشورهای مختلف به صورت کاملاً تخصصی و قانونی انجام دهند.
واردات ام دی اف (MDF)
همانطور که میدانید ام دی اف خام به محصولی گفته میشود که با استفاده از چوب به وجود میآید. اما با این حال مضرات آن را ندارد. در حقیقت ام دی اف نوعی تخته فیبر به شمار میرود که با روشهای خشک به وجود میآید. این محصول دارای گره، رگه و شکاف نیست و قابلیت تراش، جوشکاری، برشکاری و پرداخت دارد.
این محصول دارای چگالی و یا دانسیته میان ۶۵۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب است و لذا در هر کجا که چوب و یا تخته دارای کاربرد هستند میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
در حال حاضر ام دی اف در تولید مبلمان، کابینت آشپزخانه، کتابخانه، میز و صندلی، پوشش سقف و کفپوش، تخته وایتبرد بیلبورد و… مورد استفاده قرار میگیرد.
همانطور که میدانید هرکدام از شرکتهای بازرگانی دارای یک تخصص ویژه بوده و در یک حوزه خاص کار میکنند. برخی از شرکتهای بازرگانی سالهای متمادی در حوزه واردات ام دی اف (MDF) فعالیت دارند و تمامی زیر و بمهای مربوط به این حرفه را میشناسند.
این شرکتها میتوانند فرایند واردات ام دی اف و همچنین ترخیص آن از کشورهای مختلف را برعهده بگیرند. در حال حاضر واردات ام دی اف از کشور چین، ترکیه، کشورهای اروپایی، امارات متحده عربی، تایلند و… صورت میپذیرد. برای انجام واردات این محصولات باید فرآیند پیچیدهای را طی کنید و لذا به مشورت و راهنمایی یک تیم حرفهای نیاز دارید.
این افراد میتوانند در تمامی مراحل واردات این کالاها در کنار شما قرار بگیرند و به مذاکره با فروشنده خارجی و اخذ پروما اقدام نمایند و مراحل ثبت سفارش و دریافت مجوزهای مورد نیاز را نیز پشت سربگذارند.
این مجموعهها میتوانند به شما کمک کنند تا مراحل بانکی و بیمه و بازرسی تا حمل و نقل و ترخیص کالاها را انجام دهید.
بنابراین برای واردات این کالا و ترخیص آن تنها کافی است یک شرکت بازرگانی معتبر و باتجربه پیدا کنید و نوع ام دی اف مورد نیاز خود را به آن شرکت معرفی نمایید و سپس طی زمانبندی مشخص شده، محموله و یا بار خود را در داخل کشور تحویل بگیرید.
شما میتوانید واردات ام دی اف (MDF) را در سایزهای مختلف انجام دهید. واردات ام دی اف به صورت ورق ام دی اف خام، ورق هایگلاس، ورق ام دی اف ملامینه و… صورت میپذیرد.
این محصولات نیز مانند دیگر کالاها دارای کد تعرفه گمرکی خاص خود هستند که این کد به طور سالیانه به وسیله دولت اعلام میشود. کد تعرفه این محصولات با در نظر گرفتن ضخامت ام دی اف و کار شده و یا کار نشده بودن آن در نظر گرفته شده است.
واردات مواد اولیه نساجی
نساجی یکی از قدیمیترین صنایع ایرانی است. این صنعت، ایجاد الیاف، تبدیل الیاف به نخ، تبدیل نخ به پارچه و تولید پارچه را در بر میگیرد. این صنعت به برخی از مواد اولیه نیاز دارد. از جمله مواد اولیه نساجی میتوان به الیاف اشاره کرد که خود انواع مختلفی دارند و به صورت طبیعی و مصنوعی در دسترس هستند.
از جمله الیاف طبیعی میتوان به الیاف با ریشه حیوانی اشاره کرد که شامل پشم و ابریشم هستند و یا الیاف طبیعی با ریشه گیاهی را نام برد. این نوع الیاف طبیعی پنبه و کتان را شامل میشود. الیاف مصنوعی نیز نایلون، پلی استر و… را دربر میگیرد.
هدف از واردات و ترخیص مواد اولیه نساجی، کسب سود و تأمین نیازهای تولیدی داخل کشور است. این صنعت به برخی از مواد اولیه نیاز دارد که برخی از آنها در داخل کشور تولید نمیشوند. از جمله این مواد میتوان به روانکنندههای صنعتی، رنگ، برخی از پارچهها و… اشاره کرد.
پس لازم است این مواد اولیه از کشورهای دیگری خریداری شوند. واردات مواد اولیه نساجی به طور معمول از کشورهای اسپانیا، هنگکنگ، چین، ایالاتمتحده، ترکیه، ایتالیا، هند، ویتنام، بنگلادش، آلمان و… صورت میپذیرد. اگر شما تمایل به واردات ما این آلات ماشینآلات نساجی دارید بهتر است این تجهیزات را از کشور اسپانیا خریداری کنید.
از طرف دیگر کشورهای هنگکنگ و چین در حوزه رنگ و چاپ و تولید پارچه تخصص دارند و صادرکننده پنبه، صنایع بافندگی، تجهیزات بافت پارچه و… هستند. ایالاتمتحده آمریکا نیز صادرکننده جهانی مواد اولیه نساجی، پارچه، نخ، پوشاک و… است. اما با این حال بیشترین تجارت ایران از نظر مواد اولیه نساجی با کشورهای چین و ترکیه است.
واردات این محصولات باید مطابق با برخی بخشنامههای کشوری انجام شوند و تمامی قوانین در نظر گرفته شود تا در فرایند حمل و ترخیص مواد، دچار مشکل نشوید. برای واردات و ترخیص مواد نساجی از گمرک باید مجوزهای لازم و مدارکی را در اختیار داشته باشید.
برای نمونه میتوان به کارت حقالعمل کاری و یا کارت بازرگانی اشاره کرد. این کارت از طرف سازمان گمرک به بازرگانان تعلق میگیرد. همچنین باید ارزش مواد ترخیص شده را مشخص کنید تا فرایند ترخیص شما بدون دردسر و مشکل قانونی انجام شود.
واردات قطعات الکترونیکی
یکی از تجهیزات مورد نیاز کشور قطعات الکترونیک هستند. در حال حاضر واردات قطعات الکترونیکی توسط بسیاری از شرکتهای بازرگانی انجام میشود.
بسیاری از تولیدکنندگان و بازرگانان فعال در حوزه لوازم الکترونیک برای واردات مواد اولیه دچار برخی از مشکلات هستند. بنابراین برای واردات این اقلام بهتر است از شرکتهای بازرگانی کمک بگیرید که در زمینه واردات قطعات الکترونیک و فرایند ترخیص کالاها صاحب مهارت و تخصص کافی هستند.
از جمله قطعات الکترونیک مورد نیاز کشور میتوان به کانکتور و سوکت اشاره کرد که یکی از مهمترین تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی هستند و برای صنایع مخابرات و الکترونیک کشور نوعی نیاز ضروری محسوب میشوند.
واردات این قطعات در شرایط کنونی از کشور چین و دیگر کشورها انجام میشود.
واردات ماژول الکترونیکی یکی دیگر از اقداماتی است که از طریق شرکتهای بازرگانی انجام میگیرد. از دیگر قطعات الکترونیک میتوان به قطعات مورد نیاز برای آیفونهای تصویری، لوازم جانبی موبایل، پورت، ریموت کنترل، جک در باز کن، ترانزیستور، آی سی، ریزیستور، سوئیچ و… اشاره کرد.
واردات مواد اولیه نفت و گاز و پتروشیمی
یکی از مهمترین محصولات وارداتی، تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی هستند. این محصولات بخش بسیار وسیعی از چرخه تولید و عرضه را به خود اختصاص دادهاند. بنابراین به واردات مواد اولیه نفت و گاز و پتروشیمی نیاز داریم تا به چرخه تولید و اقتصاد کشور آسیب وارد نشود.
اما از طرف دیگر فرایند ترخیص این مواد اهمیت بسیار بالایی دارد و باید این کار را مطابق با اصول و قوانین انجام دهید. در صورتی که با قوانین و چگونگی فرایند ترخیص کالاها و مواد اولیه مربوط به حوزه نفت و گاز و پتروشیمی آشنایی کافی نداشته باشید این امکان وجود دارد که نتوانید اقلام مورد نظر خود را طبق زمانبندی تعیین شده از گمرک ترخیص کنید و ضرر و زیانی شدید را متحمل شوید.
یکی از بهترین اقداماتی که میتوانید انجام دهید سپردن این کار به کاردانان و افرادی است که در این حوزه تخصصهای کافی را به دست آوردهاند.
واردات و ترخیص تجهیزات مربوط به حوزه نفت و گاز و پتروشیمی به طور کلی شامل دستگاههای تهویه، ماده تعلیق شکن محلول در نفت، دستگاههای استخراج نمک از نفت خام، آمینو نفتول سولفونیک، سدیم نفتالین سولفات، لوله، تجهیزات مخابراتی، ماشینآلات خط تولید، قطعات ماشینآلات، پمپ، تجهیزات حفاری، لولههای نفت و گاز، مواد اولیه پایه نفتی، کوره پتروشیمی، ماشینآلات حفاری، کودهای شیمیایی، اوره، فسفات دی آمونیم، کودهای مخلوط نیترات آمونیم، اسیدسولفوریک، اسیدکلریدریک، آمونیاک، گوگرد، دوده و… است.
واردات تولید دارو و مواد اولیه دارویی
در شرایط حاضر بسیاری از تولیدکنندگان ساخت مواد دارویی در کشور قصد فراهم کردن مواد اولیه دارند و در این زمینه با دغدغههایی مواجه هستند. چراکه واردات مواد اولیه دارویی دارای شرایطی است که باید این شرایط را در نظر بگیرید تا وارداتی استاندارد و قانونی انجام دهند.
در واقع معامله با یک شرکت خارجی و پرداخت پول به آن شرکت، آگاهی از اصول واردات و صادرات و… دشواریهای خاص خود را دارد.
طبق ماده ۱ ضوابط و مقررات واردات مواد اولیه دارویی وزارت بهداشت، تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند پس از اخذ مجوزهای مورد نیاز از اداره نظارت بر امور دارو و مواد مخدر، به واردات مواد اولیه دارویی اقدام کنند. اما شرایط دیگری نیز مورد نیاز است و به مدارکی نیز نیازمند هستید.
از جمله مدارک لازم برای انجام این کار میتوان به درخواست واردات فرد وارد کننده اشاره کرد. این درخواست باید به صورت کتبی برای دریافت مجوز واردات تایپ شود و با سربرگ شرکت و مهر و امضای مدیرعامل و یا مسئول فنی و ثبت مشخصات و آدرس و تلفن هر کدام همراه شود.
تکمیل فرم و برگه درخواست مجوز ورود برای واردات این مواد دارویی، پروما، کپی ۲ برگ آن با سربرگ تولید کننده به زبان انگلیسی نیز ضرورت دارد.
باید تاریخ و مشخصات فرد تولید کننده، مشخصات و نام کالای ورود، نام شرکت و کشوری که مواد اولیه را تولید کرده، وزن و تعداد محصول، کشور مبدأ حمل و نقل، ثبت نام تجاری، نام فرد حقوقی و یا سازمان وارد کننده، کپی از سابقه ورود در گذشته برای همین محصول و یا کالای مشابه و… نیز در آن درج گردد.
در حقیقت واردات مواد اولیه دارویی کار بسیار تخصصی است. بنابراین پیش از انجام این کار با مشاوران متخصص مشورت کنید تا با مشکلی مواجه نشوید.
واردات مواد شوینده
همانطور که میدانید مواد شوینده نقش بسیار مؤثری در سلامت جامعه دارند. بدون وجود این مواد، امکان گسترش بیماری، میکروب و آلودگیها وجود دارد.
این مواد در صنایع مختلف نیز دارای کاربرد هستند و انواع متفاوتی هم دارند. با وجود این که در داخل کشور کارخانههای زیادی در زمینه تولید مواد شوینده مشغول به فعالیت هستند، اما باز هم نمیتوانند جوابگوی مصارف و نیازهای جامعه باشند. بنابراین به واردات مواد شوینده و مواد اولیه برای تولید این محصولات نیاز داریم.
هر کدام از مواد شوینده از ترکیباتی به وجود میآیند. بسیاری از این مواد اولیه در داخل کشور تولید نمیشوند و لذا واردات این مواد، ضرورت اساسی دارد. بسیاری از این مواد اولیه به صورت پودر و یا محلولهای شیمیایی هستند و میتوانند با دیگر محلولها ترکیب شده و یک ماده شوینده را به وجود آورند.
مواد اولیه شوینده وارداتی تنوع بسیار بالایی دارند و در دستهبندیهای مختلفی هم جای میگیرند. یکی از مهمترین این مواد وارداتی، تگزاپور است که مادهای خمیری شکل بوده و رنگ سفید و نیمه شفافی هم دارد. این ماده از بوی ملایمی برخوردار شده و از مواد فعال سطحی آنیونی است. این محصول میتواند به فرآیند انحلال سرعت دهد و به ایجاد کف کمک کند.
این ماده به ۲ شکل تگزاپون صدفی و پودری وجود دارد. اسید سولفوریک یکی دیگر از مواد اولیهای است که در تولید مواد شوینده به آن نیاز خواهید داشت. این ماده اولیه نیز در ساخت شویندههای پودری مورد استفاده قرار میگیرد و پاک کنندهای قوی و مؤثر است. لذا واردات آن نیز بسیار مهم است. چراکه نیاز بالایی به آن احساس میشود.
این مواد در حالت معمول از طریق مسیر دریایی، زمینی و یا هوایی به کشور وارد میشوند و مراحل ترخیص آنها در گمرک نیز حائز اهمیت است. اگر این فرایند را به دست افراد خبره و کاردان و یا ترخیصکار بسپارید، اقدامات شما در بازه زمانی بسیار مناسبی انجام خواهند شد.
چنین فردی تجربه بالایی در این زمینه، به دست آورده و با ضوابط و قواعد گمرک و ترخیص کالاها آشنایی کافی دارد. بنابراین میتواند بار و محموله شما شما را در مناسبترین زمان ممکن تحویل دهد و از بروز خسارتهای مالی پیشگیری به عمل آورد.
واردات مواد اولیه تولید پلاستیک
پلاستیک یکی از پرکاربردترین مواد در جامعه امروز است. بنابراین تولید پلاستیک اهمیت بالایی دارد. برای تولید این محصولات به برخی از مواد اولیه نیاز داریم. از جمله مواد اولیه مورد نیاز برای تولید کاغذ، میتوان به مواد خام طبیعی از قبیل سلولز، زغال، گازوییل، نمک، نفت خام و… اشاره کرد.
برای تولید پلاستیک، از نفت خام استفاده نموده و آن را به محصولاتی از قبیل پلیمر تبدیل میکنند. سپس با استفاده از پلیمرها، پلاستیک را به وجود میآورند.
در حال حاضر بخشی از فرایند تبدیل مواد خام اولیه از قبیل تبديل نفت خام به پلیمر، در داخل کشور انجام میشود. اما بخشی از پلیمرها و مواد اولیه نیز از خارج از کشور وارد میشوند.
در حقیقت با توجه به این که پلاستیک ها انواع مختلفی دارند و در صنایع و کالاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، بنابراین در فرایند ساخت هر کدام از مواد اولیه مخصوص به خود استفاده میشود.
نکتهای که لازم است به آن توجه داشته باشید این است که سیاستهای دولت ایران به این نحو است که واردات کالاهایی که در داخل تولید میشوند و یا مشابه داخلی دارند ممنوع است. در واقع، توان کارخانههای سازنده داخلی به اندازهای نیست که نیازهای کشور را تأمین سازند. بنابراین به واردات این اقلام نیاز خواهیم داشت.
از جمله مواد اولیه مورد نیاز برای صنایع پلاستیک سازی میتوان به پلی آمید، پلی کربنات، پلی اورتان، پلی استال و کائوچو اشاره کرد.
پلی آمید به صورتهای طبیعی و مصنوعی در کالاهای مختلف از قبیل پشم و ابریشم، فرش، موکت، لباسهای ورزشی، لوازم الکتریکی، صنعت حمل و نقل و… به چشم میخورد. چراکه دوام و قدرت بسیار بالایی دارد.
پلی اورتان به اشکال مختلف از قبیل فومهای نرم، سخت، رزین، رنگ و… دیده میشود. این ماده مقاومت بالایی در برابر خوردگی و نفوذ آب دارد و لذا در ساخت کانالها و مخازن آب و فاضلاب، پیادهروها، کفسازی سالنها و… کاربرد دارد.
پلی کربنات مادهای بسیار مقاوم در برابر ضربه، خراش، اشتعال، کشش، خمیدگی، اشعه ماوراءبنفش و… است. لذا از این ماده در صنعت حمل و نقل، ساختمانسازی، سقفها و… استفاده میکنند.
پلی استال هم در صنعت کشاورزی، حمل و نقل، ساختمان سازی و… کاربرد دارد و یا میتوان از آن در ساخت قطعات الکتریکی و الکترونیکی، از قبیل سوئیچ، تلفن، پرینتر و… استفاده کرد.
کائوچو و یا لاستیک طبیعی دیگر ماده اولیه و مورد نیاز برای تولید پلاستیک است که به کشور وارد میشود. این ماده از لاتکس به وجود میآید و از طریق آن میتوان چسبهای گوناگونی را تولید کرد. از جمله کشورهایی که این محصول از آنها خریداری شده و به کشور وارد میشود، میتوان به تایلند، اندونزی، مالزی و… اشاره کرد.
شتابدهندههای لاستیک از دیگر محصولات مورد نیاز و اولیه برای تولید پلاستیک هستند. این شتابدهندهها تمامی ترکیباتی که روند ولکانش لاستیک را تسریع مینمایند دربرمیگیرند. وجود این عناصر باعث میشود تا این فرآیند در دمای پایینتری اتفاق بیفتد.
واردات مواد اولیه تولید لاستیک خودرو و تایر
برای این که تولیدکنندگان بتوانند به ساخت لاستیک خودرو و یا تایر اقدام کنند به چیزی بیش از ۲۰۰ ماده اولیه نیاز خواهند داشت. برخی از این مواد اولیه، طبیعی بوده و برخی نیز معدنی و شیمیایی هستند. تولیدکنندگان مختلف بسته به نوع تایر و یا لاستیک خودرو از مواد مختلف با ترکیبات گوناگون استفاده میکنند. در فرآیند تولید این محصولات از کائوچو به صورت طبیعی و یا مصنوعی و انواعی از پرکنندهها و تقویت کنندهها استفاده میشود.
از جمله این مواد میتوان به کربن سیاه، سیلیس، گوگرد، سیم، نخ و… اشاره کرد. در حال حاضر واردات این مواد اولیه از چین و دیگر کشورها انجام میشود.
چراکه کارخانههای داخل، امکان و ظرفیت مناسب برای تولید این محصولات را ندارند و در برخی از شرایط، کمبود لاستیک و تایر در کشور احساس میشود.
واردات مواد شیمیایی
مواد شیمیایی انواع مختلفی دارند و شامل مواد صنعتی، خوراکی، تصفیه آب، مواد دارویی و… هستند. در شرایط حاضر واردات مواد شیمیایی از کشور چین رواج قابل توجهی پیدا کرده است و بسیاری از شرکتهای بازرگانی به واردات، توزیع و پخش این مواد اولیه اشتغال دارند.
در حقیقت مواد اولیه شیمیایی یکی از مهمترین اقلام وارداتی کشور محسوب میشوند. کشورهایی از قبیل امارات متحده عربی، کره، ترکیه، آلمان و… این مواد و محصولات را به کشور ایران وارد میکنند. در میان کشورهای صادرکننده، چین درصد و سهم بسیار وسیعتری را به خود اختصاص داده است.
به دلیل طیف گسترده این مواد و تنوع بالا، در صنایع و کارخانجات مختلف به عنوان مواد اولیه مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله مواد شیمیایی وارداتی میتوان به مواد شیمیایی صنعتی، صنایع غذایی، مواد شیمیایی تولید لاستیک، صنایع تصفیه آب، صنایع آبکاری، صنایع تولید مواد شوینده، صنایع رنگ و رزین، مواد دارویی، کودهای شیمیایی، کودهای کشاورزی، صنایع آرایشی و بهداشتی، حلالهای شیمیایی و… اشاره کرد.
برایاینکه بتوانید به واردات مواد شیمیایی و ترخیص آنها دست بزنید به مجوزهای چند ارگان نیاز دارید. از جمله این سازمانها میتوان به وزارت کشور، وزارت آموزش عالی، وزارت بهداشت، وزارت کشاورزی، وزارت آب و برق، وزارت تجارت و صنعت اشاره کرد.
به طوری که اگر قصد داشته باشید مواد اولیه شیمیایی محترقه را وارد کشور کنید به مجوز وزارت کشور نیاز خواهید داشت و برای واردات مواد اولیه شیمیایی با کاربرد آموزشی، باید از وزارت آموزش عالی مجوز مورد نیاز را کسب کنید.
برای واردات موادی که در تولید دارو به کار میروند به مجوز وزارت بهداشت و برای واردات مواد اولیه شیمیایی آفتکش، تقویتکننده خاک، کود و… به مجوز وزارت کشاورزی نیاز دارید.
واردات مواد شیمیایی برای آب و فاضلاب شهری، به مجوز وزارت آب و برق و واردات موادی که توسط کارخانههای حفاری و نفتی مورد استفاده قرار میگیرند، به مجوز وزارت تجارت و صنعت نیاز دارند.